Näpäytä vas. hiirellä kuvan päälle suuremmaksi

K U M M I L A P S I T O I M I N T A

Vuodesta 1986 Suomen ja Sri Lankan leijonat ovat tehneet yhteistyötä auttaen lapsia heidän koulutuksessaan. Vuosien aikana yli 2400 lasta on saanut oman kumminsa Suomesta. Tällä hetkellä kummilapsia on noin 1100. Ohjelmasta on poistunut koulunsa ja opiskelunsa päättäneitä lääkäreitä, insinöörejä, opettajia ja suuri joukko erilaisten ammattien harjoittajia.

Kummilapseksi hyväksytään 5-14 -vuotias tyttö tai poika. Lapsi on puoli- tai täysorpo, koulumenestys on lupaava, ja perheen toimeentulo on niukkaa. Perheen kuukausitulot saattavat olla vain 10-40€.

Srilankalaiset leijonaklubit täyttävät lapsensa hakemuskaavakkeen, jonka vahvistaa koordinaattori Sri Lankassa. Hakemus lähetetään Suomen yhdyshenkilölle, jona toimii leijona Eero Arvo. Aikaisemmin tehtävää hoiti vuosikymmenten ajan Ossi Vuorinen.

Maksut: Kummit maksavat koulutusrahan kerran vuodessa Suomessa olevalle Suomen Lions-liiton Kummitilille. Sieltä maksu lähetetään yhteisenä pankkisiirtona srilankalaisille leijonaklubeille kummilasten yrityistilille, joilta klubien koordinaattorit ja rahastonhoitajat maksavat kuukausittain lasten koulutusavustukset. Peruskoulun koululaiselle maksetaan 10€, lukiolaiselle 15€ ja yliopistossa opiskelevalle 30€ kuukausittain. Lapselle voidaan hankkia koulupuku, koulutarvikkeita ja ruokaa, tarvittaessa myös lääkkeitä tms. Koulutusavustus siirretään kummilapselle lyhentämättömänä. Väistämättömien kulujen kattamiseksi kummeilta peritään 10€ vuodessa. Lasku kummimaksusta lähetetään pääsääntöisesti sähköpostina.

Henkilökohtaiset tiedotteet, raportti, kuitti maksusta ja lapsen valokuvat lähetetään kirjepostina suoraan kummille.

Suomen kummilapsityöryhmä tekee vuosittain omalla kustannuksella tarkastusmatkan Sri Lankaan. Matkan aikana tarkastetaan kaikkien klubien kummilapsitilit, maksutapahtumat ja vastaanotetaan kummeille lähetettävät kuitit. Sri Lankassa klubien järjestämissä lastenjuhlissa tavataan lähes kaikki kummilapset. Lapset myös valokuvataan. Myös kummeja kehotetaan kohtaamaan kummilasta Sri Lankassa lastenjuhlissa ja kotona.

130318