SIVUN YLLÄPITO

WWW on palveluna nuori, se näki päivänvalon v. 1990. Tällä hetkellä suurin osa Lions-klubeista käyttää kotisivuja, johon WWW-asiakirjat kirjoitetaan HTML-merkintäkielellä.

Alun perin klubien kotisivut sijaitsivat Lions-liiton palvelimella, mutta muutama vuosi sitten Lions-liitto sulki tämän vanhan ja turvattoman palvelimen. Palvelu oli tuolloin ilmainen käyttäjille. Tällä hetkellä klubeilla on käytössä kaksi eri vaihtoehtoa. Ilmainen vaihtoehto on Lions Clubs Internationalin palvelu (e-Clubhouse), jossa on valmiit pohjat (pääotsikot ja layout). Tämä tapa takaa kotisivujen yhtenäisyyden.

Monet klubit haluavat kuitenkin enemmän otsikoita, valokuvia tai omannäköiset sivustot ja silloin joutuu käyttämään maksullista, kaupallista vaihtoehtoa. Tämä vaatii myös enemmän taitoa ja viitseliäisyyttä. Ilmaisella kotisivuohjelmalla (esim. Vnu) ei ole pohjia valmiina. Löytyy kotisivuohjelmia, joilla on valmiina pohjia (esim. Wordpress, ilmainen). Wordpressissä on hyviä pohjia valmiina, tallennustilaa on riittävästi (https://wordpress.com/). "123kotisivu" on maksullinen 100€/vuosi (esim. http://www.varkauskoskenniemi.fi/) .

Tapahtumista tiedottaminen kotisivuilla tapahtuu helposti lähettämällä viesti kotisivutoimittajalle. Teksti ja valokuva (vähintään 200 000 bittiä) lähetetään erillisinä tiedostoina (ei kuvaa tekstin sisällä). Kuvan tulee olla riittävän suuri, joista kotisivutoimittaja leikkaa sopivan kuvan kotisivuille. Artikkeli julkaistaan nopeasti. Joskus kotisivutoimittaja joutuu teknisistä syistä muuttamaan artikkelia.

Piirimme toivoo, että kaikilla klubeilla on toimivat kotisivut. Piirikuvernööri ottaa yhteyttä klubin presidenttiin, jos kotisivuja ei vielä ole. Hallitus auttaa tarvittaessa.

Yhteistyöterveisin kotisivutoimittaja Eero Kumpulainen
sähköpostiosoite: piiri@107k.fi


150918