SIVUN YLLÄPITO

WWW näki päivänvalon v. 1990. Suurin osa klubeista käyttää kotisivuja. Lions-liitto on sulkenut vanhan ja turvattoman (mutta ilmaisen) palvelimen. Ilmainen vaihtoehto on Lions Clubs Internationalin palvelu (e-Clubhouse), jossa on valmiit pohjat (pääotsikot ja layout). Tämä tapa takaa kotisivujen yhtenäisyyden.

Monet klubit haluavat kuitenkin enemmän otsikoita, valokuvia tai omannäköiset sivustot ja silloin joutuu käyttämään maksullista, kaupallista vaihtoehtoa. Tämä vaatii myös enemmän taitoa ja viitseliäisyyttä. Ilmaisella kotisivuohjelmalla (esim. Vnu) ei ole pohjia valmiina. Löytyy kotisivuohjelmia, joilla on valmiina pohjia (esim. Wordpress, ilmainen). Wordpressissä on hyviä pohjia valmiina, tallennustilaa on riittävästi (https://wordpress.com/). "123kotisivu" on maksullinen 100€/vuosi (esim. http://www.varkauskoskenniemi.fi/) .
Piirimme kotisivut ovat maksullisia, sijaitsevat Nettihotellissa Turussa (Euronic).

Tapahtumista tiedottaminen kotisivuilla tapahtuu helposti lähettämällä viesti kotisivutoimittajalle. Teksti ja valokuva (vähintään 200 000 bittiä) lähetetään erillisinä tiedostoina (ei kuvaa tekstin sisällä). Kuvan tulee olla riittävän suuri, joista kotisivutoimittaja leikkaa sopivan kuvan kotisivuille. Artikkeli julkaistaan nopeasti. Joskus kotisivutoimittaja joutuu teknisistä syistä muuttamaan artikkelia. Piirimme toivoo, että kaikilla klubeilla on toimivat kotisivut. Piirikuvernööri ottaa yhteyttä klubin presidenttiin, jos kotisivuja ei vielä ole. Hallitus auttaa tarvittaessa.

Yhteistyöterveisin kotisivutoimittaja Eero Kumpulainen
sähköpostiosoite: piiri@107k.fi


150920